Hoppa till innehåll
Hem » Polisen tömmer stationen

Polisen tömmer stationen

GA_Torg_2

Bild: Polisen

Nu på torsdag kommer lokalpolisområde Göteborg City genomföra en så kallad utedag. Det innebär att stora delar av personalen kommer befinna sig på gator och torg för att möta medborgarna.

Torsdagen 5 september mellan 09.00 och 15.00 genomför lokalpolisområde Göteborg City en utedag. Uppåt 120 medarbetare i olika funktioner kommer jobba ute denna dag. Även polisens volontärer och rytteriet kommer vara med under dagen.

– Vi finns för medborgarna. Vi genomför den här dagen för att öka vår synlighet och visa upp oss. Det är också ett sätt för oss att stärka vårt lokalpolisområde. Vi vill skapa goda relationer internt och externt för att driva det trygghetsskapande arbetet framåt, säger lokalpolisområdeschef Theodor Smedius.

Polisen kommer bland annat jobba med trafikinsatser, medborgardialog och rekrytering. Ett mobilt poliskontor kommer finnas på plats under förmiddagen på Järntorget. Senare under dagen rullar det in på Gustaf Adolfs torg.

– Det finns ett stort intresse bland unga för polisyrket och det vill vi passa på att främja den här dagen. De svar och synpunkter vi får med oss från enkäter och i möten med medborgarna är sedan viktiga delar i vårt fortsatta arbete, säger Theodor Smedius.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.