Hoppa till innehåll
Hem » Medborgarlöfte Borås: Tryggare vardagsliv på Norrby

Medborgarlöfte Borås: Tryggare vardagsliv på Norrby

Borås

Bild: Lars Hedelin

Polisen, Borås Stad och bostadsbolaget AB Bostäder i Borås kraftsamlar för att skapa tryggare vardagsliv för de boende i stadsdelen Norrby. Här är de nya medborgarlöftena.

Polisen kommer att synas oftare på de platser som identifierats som otrygga och som varit särskilt utsatta för skadegörelse eller brott.

Polisen, kommunen och bostadsbolaget kommer också att ordna regelbundna möten med boråsarna på Norrby för att ta tillvara invånarnas intresse och engagemang i lokalsamhället.

– Sammanhållning, trygghet och delaktighet är viktigt för att både stärka demokratin och skapa tryggare vardag, säger kommunpolis Anders Cronehag.

Säkerhet och trygghet i hemmet

Under året planeras även en informationssatsning om trygghet och säkerhet i hemmet. Syftet är att försöka öka medvetenheten om risker och hur man kan förebygga skador och skydda boendemiljön.

– Vi tror att en tätare kontakt med boråsarna på Norrby och olika typer av dialogforum är en viktig pusselbit för att öka kunskapen om trygghet och säkerhet i hemmet, säger AB Bostäder i Borås VD Bengt Engberg.   

En del av samverkansöverenskommelsen

Medborgarlöftet är ett komplement till den samverkansöverenskommelse som Polisen och Borås Stad tog fram år 2018. Det bygger på de lägesbilder som Polisen, Borås Stad och AB Bostäder i Borås har om den aktuella situationen i Norrby samt de medborgardialoger som genomförts i stadsdelen under åren 2018–2019.

Medborgarlöftet mellan lokalpolisområde Borås, staden och bostadsbolaget undertecknas den 31 augusti och gäller ett år framåt.

Det här är medborgarlöften

Medborgarlöften syftar till ett effektivare brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. Detta nås genom att polisen bygger förtroende, och engagerar och involverar medborgare tillsammans med lokalsamhällets aktörer.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.