Hoppa till innehåll
Hem » 489 körde för fort under trafikveckan

489 körde för fort under trafikveckan

Resultatet för trygghetsskapande trafikkontroller kring skolor och andra utsatta platser i polisregion Bergslagen 19-25 augusti är klara.

Skolorna är åter igång efter sommarlovet i samband med det har polisen varje år en samordnad trafiksäkerhetsinsats med fokus på trygghet och hastighet utanför bland annat skolor och förskolor.

Trygghetsskapande trafikarbete i Bergslagen (Dalarna, Värmland och Örebro län) innebar att polisen kontrollerade hastigheten, nykterheten och trafikmiljön runt skolor, daghem och andra utsatta platser. Trafikinsatsen pågick under hela veckan.

– I polisregion Bergslagen arbetar vi med en metod där vi genomför ett stort antal kortare trafikkontroller som vi sprider ut på flera platser för att öka polisens synlighet och närvaro i trafiken, säger Leif Svensson, chef för trafiksektionen i polisregion Bergslagen.

Annan brottslighet

I samband med hastighetskontrollerna fann polisen även annan brottslighet, bland annat narkotikabrott, vapenbrott och att efterlysta personer anträffades.

– Det väl utförda arbetet av personalen vid trafiksektionen och vid våra lokalpolisområden har förhoppningsvis fått bilförare sänka hastigheten kring skolor daghem. Liksom vid tidigare trafikveckor så visar att det att även annan brottslighet uppdagas.

Att fokusera på hastighetskontroller är en viktig del i polisens trafikstrategi. En ökad närvaro och aktivitet ute i trafikmiljön är en förutsättning för att trafikstrategins målsättning med minskat antal döda och skadade ska kunna nås.

Resultat av trafikveckan i Bergslagen

• 489 rapporterade hastighetsöverträdelser
• 96 av de som rapporterades låg inom spannet 6-9 km/h över gällande hastighetsbegränsning
• 12 anmälningar gällande narkotikabrott
• 2 vapenbrott
• 1 anträffad efterlyst
• 29 underrättelseuppslag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Dalarna.