Hoppa till innehåll
Hem » Vi måste arbeta tillsammans mot sexuella ofredanden

Vi måste arbeta tillsammans mot sexuella ofredanden

Under sommaren har flera yngre kvinnor berättat för polisen att det förekommer att ett flertal män sexuellt ofredar kvinnor.

Det är enligt kvinnorna inte något unikt för sommarens festivaler, utan det händer varje helg på krogar och nattklubbar.

– Vi hör kvinnor berätta om att vissa män tar sig friheten att ”tafsa” på dem. Att ta på någon annan person i sexuellt syfte mot deras vilja är ett brott, säger Aron Backman, kommissarie, lokalpolisområde Piteå Älvdal.

Polisen arbetar mot denna typ av brott tillsammans med arrangörer och andra samverkansparter med olika brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärder. En viktig uppgift är också att öka kunskapen och medvetenheten om att sexuella ofredanden är ett brott som innebär en allvarlig kränkning för den som blir utsatt.

– Vi jobbar brottsförebyggande, vi ingriper mot pågående brott, samt utreder redan begångna brott. För att få stopp på sexuella ofredanden måste hela samhället i stort agera mot felaktiga attityder och beteenden. Alla ska kunna vistas på krogen utan att bli utsatt för ofredanden, betonar Aron Backman.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.