Hem » Man anhållen för våldtäkt och sexuella ofredanden i Blackeberg

Man anhållen för våldtäkt och sexuella ofredanden i Blackeberg

Under augusti och september anmäldes en stor mängd sexuella ofredanden samt en våldtäkt i Blackeberg i västra Stockholm. En man är idag anhållen och misstänkt för brotten.

I slutet av augusti fick polisen in samtal att en man tittat in genom fönster på bostäder på nedre botten i Blackeberg. Den 16 september blev en kvinna överfallen och våldtagen i sin bostad. De sexuella ofredandena fortsatte men det var sporadiskt mellan anmälningarna. Tekniska spår kunde säkras, men gärningsmannen förekom vid tidpunkten inte i polisens dna-register. Polisen kopplade ihop våldtäkten och de sexuella ofredanden varpå en intensiv jakt på gärningsmannen startade.

Dna-träff knyter mannen till brotten

Sent på kvällen den 24 oktober grep polisen en misstänkt gärningsman. Dagen efter, den 25 oktober, kom dna-svaret att mannen kan knytas till brottsligheten i Blackeberg.
– Vi känner oss säkra på att gärningsmannen bakom just dessa brott i Blackeberg är gripen men vill ändå påtala vikten för allmänheten att alltid anmäla dessa brott, säger Emir Gazibegovic, Operativ Samordnare vid polisen i Vällingby.

Gärningsmän som begår sexualbrott begår ofta en serie av brott. Anmälningar är därför av yttersta vikt för polisen för att kunna göra en rätt lägesbildsbedömning och kunna verka effektivt mot dessa brott.

Mannen misstänks i nuläget för våldtäkt samt ett antal sexuella ofredanden, men polisen misstänker att mörkertalet är stort.

Dela gärna detta inlägg:
Senaste blåljusen i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *