Hoppa till innehåll
Hem » Dags för årets trygghetsmätning

Dags för årets trygghetsmätning

Nu är det dags för polisen i region Syd att tillsammans med regionens 58 kommuner genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Drygt 71 000 medborgare i åldern 16-85 år får därmed möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.

– Resultatet av den lokala trygghetsmätningen är ett av de viktigaste underlagen vi har för att planera framförallt det brottsförebyggande arbetet och samverkan mellan polis, kommun och andra parter. Därför är vi mycket angelägna om att så många som möjligt svarar, säger Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i region Syd.

För att få större kunskap om vad medborgarna har för uppfattning om sin boendemiljö ställs i enkäten ett antal frågor som har betydelse för polisens och kommunens strävan att utföra ett bra arbete.

– Vi vill till exempel veta hur du ser på eventuella problem i ditt bostadsområde, om du har varit utsatt för brott eller inte under det senaste året, om du känner oro för att utsättas för brott och även om du känner dig trygg i ditt bostadsområde på kvällarna, säger Mats Trulsson. 

I slutet av enkäten ställs också några frågor om polisens verksamhet i ditt närområde.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus för hela Blekinge.