Hoppa till innehåll
Hem » Gym i Falkenberg får diplom

Gym i Falkenberg får diplom

Gym i Falkenberg diplomeras för sitt förebyggande arbete mot dopning.

Polisen i Falkenberg har tillsammans med kommunen och träningsanläggningarna startat upp ett dopningsförebyggande nätverk. Nätverket arbetar enligt metoden 100% Ren Hårdträning som verkar för att minska användande och spridning av dopningsmedel på träningsanläggningar. Anläggningar kan diplomeras i sitt dopningsförebyggande arbete.

Två anläggningar diplomerades

Först ut att diplomeras i Falkenberg var Strandhälsan och Nordic Wellness som fick sina diplom i dag onsdag. För att diplomeras ska anläggningarna uppfylla krav på att ha utbildad personal, ingå i nätverket, samverka med polis och kommun, ha handlingsplan och policy samt ha utsett en antidopningsansvarig på sin anläggning.

– Vi ser nationellt att detta sätt att arbeta är framgångsrikt. Genom att personal får mer kunskap kan vi förebygga tillsammans, både lokalt och nationellt, säger Daniella Norrgård, folkhälsoutvecklare vid Räddningstjänsten Väst.

Samarbete mellan träningsanläggningar, polis och kommun

Nätverket träffas regelbundet för att stärka det förebyggande arbetet.  Förutom att utbilda personal sker också andra kunskapshöjande insatser, med inbjudna experter och informationsdelning.

– All användning av dopningspreparat är förbjuden enligt dopningslagen. Syftet med vårt samarbete mot dopning är att förebygga så att människor undviker att använda dopningspreparat och i stället stärka och uppmuntra dem att träna rent, säger Anneli Svensson, kommunpolis.

Diplomeringen utförs av Räddningstjänsten Väst tillsammans med polisen. Räddningstjänsten företräder Falkenbergs kommun.

100% Ren Hårdträning är en statligt finansierad arbetsmetod som verkar för att minska användande och spridning av anabola androgena steroider (AAS) på svenska träningsanläggningar. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.