Hoppa till innehåll
Hem » Tidsbokning för ansökan om resehandlingar

Tidsbokning för ansökan om resehandlingar

Från och med 3 juni behöver du i Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland boka tid inför ditt besök hos polisen för att ansöka om nytt pass eller nationellt id-kort. Du kan boka tid redan nu.

Det har tidigare varit tidsbokning för pass och nationellt id-kort i Umeå, Skellefteå, Luleå, Sundsvall, Härnösand och Östersund. Nu fortsätter införandet med övriga passexpeditioner. Det här innebär att polisregion Nord går över helt till tidsbokning i juni, med undantag för Vilhelmina som på grund av ombyggnationer driftsätter till hösten.

Så fungerar det

Du bokar tid i första hand via polisens hemsida och här går det även att ändra eller avboka tid. Om du inte har tillgång till internet eller av andra skäl har svårt att boka via polisen.se, går det också att boka tid via växeln, 114 14.

I bokningssystemet väljer du ort, datum, tid och hur många som ska ansöka  samt uppger ditt mobilnummer eller epostadress.

Nya tider och återbud släpps löpande, så besök webbplatsen igen om du inte hittar någon tid som passar dig.

Många ansöker om pass den här årstiden och därför kan det vara svårt att hitta lediga tider. Om du inte behöver ett nytt pass under sommaren kan du vänta med att ansöka om det till hösten.

När du kommer till passexpeditionen anmäler du din ankomst vid ankomstterminalen i entrén. Tänk på att det kan vara svårt att hitta parkering vid flera av våra polishus och att du måste vara i tid för att behålla din bokning.

Vanligtvis tar det cirka fem arbetsdagar innan du kan hämta ditt nya pass eller nationella id-kort. Du får ett meddelande när det är dags och behöver inte boka tid för att hämta passet.

Övriga ärenden

Besöker du polisstationen i andra ärenden, ex anmälan, hittegods, eller utlämning av pass eller Id-kort gäller fortfarande drop-in med nummerlapp.

Här hittar du länkar till bokningssystemet:

Norrbotten: Arvidsjaur, Boden, Gällivare, Haparanda, Kiruna, Kiruna, Piteå

Observera att Luleå har egen bokningssida: till bokningen i Luleå

Jämtland: Funäsdalen, Strömsund, Sveg, Åre, Östersund

Västerbotten, Lycksele, Skellefteå, Storuman, Umeå
(Vilhelmina driftsätter till hösten)

Västernorrland: Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Ånge, Örnsköldsvik

Observera att Sundsvall har egen bokningssida: till bokningen i Sundsvall

Läs mer om pass och nationellt id-kort

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.