Hoppa till innehåll
Hem » Polispodden Stockholm: Ungdomsrån – en brottstyp som ökar i Stockholm

Polispodden Stockholm: Ungdomsrån – en brottstyp som ökar i Stockholm

Nina, förundersökningsledare i norra Stockholm, Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm och Varg Gyllander, chef mediecenter Stockholm nere i en tunnelbanestation.

Nina, förundersökningsledare i norra Stockholm, Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm och Varg Gyllander, chef mediecenter Stockholm i Polispodden Stockholm. Bild: Polismyndigheten

I polisens podd hör du hur polisen arbetar med ungdomsrån och hur man kan skydda sig. Medverkar gör Nina, förundersökningsledare i norra Stockholm och Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm.

Lyssna på podden:

Senaste tiden har siffrorna stigit för det som kallas för ungdomsrån, när ungdomar rånar andra ungdomar genom att kräva ägodelar med våld eller hot om våld. Jackor, mobiler, mopeder och trådlösa hörlurar är några av de ägodelar som ungdomarna blir av med. Det sker bland annat i tunnelbanan, där vi sänder månadens podd ifrån. 

– Det är särskilt utsatta brottsoffer, våra ungdomar, som råkar ut för det är. Och det är viktigt att vi gör allt vad vi kan för att förhindra och utreda de här brotten, säger regionpolischef Ulf Johansson.

Samtalet leds av Varg Gyllander, chef för polisens mediecenter i region Stockholm.

Musik i detta program
Titel: Hidden Truth
Artist: Rafael Krux
https://freepd.com/

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gotland.