Hoppa till innehåll
Hem » Polisen i Dalarna återanställer före detta poliser

Polisen i Dalarna återanställer före detta poliser

5 personer som tidigare arbetat som poliser har återanställts av Polismyndigheten i Dalarna. Det är en del av satsningen till att bli 40 000 polisanställda år 2024.

Polisen har som mål att bli 10 000 fler anställda till år 2024 och för att nå upp till det målet behöver myndigheten jobba på flera fronter. Det handlar dels om att öka intaget till polisutbildningarna men också om att öka antalet civilanställda. En annan del handlar om att locka tillbaka personer som tidigare arbetat som poliser.

– Personer som tidigare arbetat som poliser har en fördel eftersom de snabbt kan gå tillbaka och jobba med uppgifter som kräver att man är utbildad polis i grunden. Det finns ett stort intresse för polisfrågor i samhället idag och det ger oss som arbetsgivare en bra möjlighet att återanställa personer med kompetens som vi tycker att vi behöver, säger Peter Karlsson, polisområdeschef i Dalarna.

I polisområde Dalarna kommer eller har det återanställts 5 före detta poliser.

  • En person blir stationsbefäl i Borlänge.
  • En områdespolis i Krylbo och blir placerad i Avesta som hör till lokalpolisområde Falun.
  • Två utredare i norra Dalarna till bedrägerigruppen. De placeras i Mora.
  • En utredare i norra Dalarna som är inriktad mot ungdomsbrott med placering i Mora.

Pia Johnson har tidigare jobbat som polis i Västmanland och Uppland, senast som kommunpolis i lokalpolisområde Enköping/Håbo. Under de senaste två åren har hon arbetat på Skatteverket. Den 1 juni återgår hon till Polismyndigheten och ska jobba som områdespolis i Krylbo, ett område i Avesta kommun som under senare år har varit drabbat av en hel del brottslighet.

– Det jag framför allt har saknat är det brottsförebyggande polisarbetet och kontakterna med civilsamhället, säger Pia Johnson. Som områdespolis i Krylbo kommer jag att jobba med detta på heltid.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Dalarna.