Hoppa till innehåll
Hem » Livstids fängelse för Nydalamordet

Livstids fängelse för Nydalamordet

Justitia

Omfattande polisarbete bakom framgången.

Idag föll tingsrättens domen mot de fyra misstänkta i ärendet för mordet på Nydala sommaren 2018 då en 24-årig man sköts till döds och en 29-årig man överlevde trots att ett antal skott träffade honom.

Den som avlossade skotten, en 23-årig man från Malmö, döms till lagens strängaste straff, livstids fängelse. Han döms också till att betala skadestånd, 60 000 kronor vardera till mordoffrets mamma, pappa och två syskon samt 200 000 kr till det överlevande offret.

– Samtidigt som vi är stolta över domen är det naturligtvis tragiskt att en så ung människa döms till lagens strängaste straff. Det ligger ett omfattande polisarbete bakom utredningen som flera enheter inom polisen hjälpts åt med, säger Stefan Sintéus, polisområdeschef i Malmö.

De tre andra misstänkta i ärendet frikändes helt. Domen vinner laga kraft om tre veckor såvida åklagaren eller försvararna inte överklagar domen till hovrätten.

Malmöpolisen jobbar intensivt med att förebygga skjutningar och grovt våld inom kriminella kretsar. Arbetet utförs både i linjeverksamheten men också inom ramen för satsningen Sluta skjut.

Satsningen har varit igång i drygt ett år och vi ser redan positiva effekter. Parallellt har vi stora framgångar i polisens utredningsverksamhet, nu senast genom domen i Nydalamordet. Vi har också många frihetsberövade och det pågår fler rättegångar och utredningar med grova våldsbrott där det ser ljust ut för åtal och fällande domar.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne