Hoppa till innehåll
Hem » Så påverkas du av trafiken i påsk

Så påverkas du av trafiken i påsk

Påskveckan är här och i och med det kan Jönköping räkna med stor påverkan på trafiken när besökare till motormässan kommer till stan. Polisen rekommenderar att du planerar med extra tid till din resa eller allra helst, lämnar bilen hemma.

Motormässan på Elmia i Jönköping lockar många bilburna besökare och det kommer innebära en påverkan på möjligheten att ta sig fram med bil. Oavsett om du är en av besökarna eller boende i Jönköping bör du ha med det i din planering.

– Vi räknar med att det kommer röra sig en hel del extra fordon i och runt Jönköping i helgen. Av erfarenhet vet vi att det blir störst påverkan på E4 och i områdena runt mässan och A6 köpcentrum, säger Tommy Thorngen, kommunikationsansvarig för polisens kommendering.

Polisens kommer att lägga stort fokus på att både kontrollera fordon och hjälpa till med trafikflöden, allt för att helgen ska bli så säker som möjligt. Ihop med arrangören, kommunen och Trafikverket har planering lagts som bland annat innebär sänkt hastighet på E4 förbi Jönköping och där riksväg 31 och 40 ansluter.

– Den sänkta hastigheten handlar om att minska risken för olyckor när så många fordon är ute på vägarna så vi ber alla att respektera de nya hastighetsgränserna. Håll avstånd, visa hänsyn mot varandra och se till att inte ha bråttom så kommer det flyta på, säger Tommy Thorngren.

Påverkar inte bara Jönköping
Då E4 är genomfartsleden genom Jönköping kommer helgens ökade trafikflöde även påverka övriga resande som tar sig både i södergående och norrgående riktning genom landet.

– Det är framförallt förmiddagen på långfredagen då många ska ta sig hit till mässan som vi brukar se långa köer. Det kan vara bra att tänka på, oavsett om du ska hit som besökare eller om du bara ska passera. Välj om du kan en annan tid för din resa, säger Tommy Thorngren.

Trafikverket informerar i vanlig ordning om trafikstörningar längs E4 och riksvägar men även polisen kommer löpande att lämna information om läget i sina händelsenotiser på polisen.se.

Kontaktperson för media
Tommy Thorngren, kommunikationsansvarig för polisens kommendering under påskhelgen. 010-566 75 26.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.