Hoppa till innehåll
Hem » Helsingborg: Bevakning och trygghet på plats vid fotbollsmatch

Helsingborg: Bevakning och trygghet på plats vid fotbollsmatch

Måndagen 15 april är det fotbollsmatch mellan Helsingborgs IF och Hammarby IF på Olympia i Helsingborg. Ett stort antal besökare beräknas av arrangören besöka arenan.

Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar. Polisregion Syd har en särskild kommendering för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås.

För första gången kommer vi använda UAS i ett informationsinhämtande syfte i denna fotbollsmatch. Tillsammans med polishelikoptern så kommer UAS vara ett viktigt komplement. I Stockholm används UAS numera regelbundet vid så kallade riskmatcher och det är inte omöjligt att polisregion Syd följer efter i den utvecklingen. 
Dessutom är ju numera Olympia-arenan mycket välförsedd med bevakningskameror vilket underlättar betydligt vid eventuella polisutredningar. Allt för er trygghet och för att de som tänker sig att förstöra fotbollsfesten, och för idrotten, bättre kan bli lagförda.

– För att ytterligare öka service för alla besökare till Olympia under måndagskvällen kommer polisens mobila kontor (MPK) att finnas närvarande. Där finns det möjlighet att lämna tips, göra en polisanmälan eller bara prata med polispersonal. För oss är det viktigt att kunna utnyttja exempelvis en fotbollsmatch för att komma närmare medborgarna och öka vår servicegrad, säger biträdande polisområdeschef i nordvästra Skåne samt kommenderingschef Michael Mattsson som avslutar:
– Välkomna till Helsingborg och den fotbollsfest som vi alla ser fram mot.

FOTNOT. UAS=Unmanned Aerial System, MPK=Mobila Poliskontoret

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne