Hoppa till innehåll
Hem » Trygghetsarbetet fortsätter med nytt medborgarlöfte

Trygghetsarbetet fortsätter med nytt medborgarlöfte

I årets medborgalöfte lovar Nordmalings kommun och polisen att jobba tillsammans för att öka kunskapen om hur man kan upptäcka och motverka våld i nära relationer, öka säkerheten i trafiken, bidra till grannsamverkan och drogproblematiken.

Det är jättebra att har det här samarbetet för att kunna skapa ett bättre Nordmaling tillsammans, säger Madelaine Jakobsson, kommunstyrelsens ordförande. Det är också bra att åtgärderna är så pass konkreta.”

Medborgarlöftet är en utveckling av samverkansöverenskommelsen som finns mellan Nordmalings kommun och polisen. Löftet skapar en tydlig samarbetsarena med fokus på ett förebyggande arbete. Målet är att stärka kunskapen om hur man kan upptäcka och motverka våld i nära relationer.

Det är viktigt att våga anmäla om man misstänker att någon far illa, säger Per Bäckström, Kommunpolis.

I analysarbetet har man sett att problematiken kring våld i nära relation behöver prioriteras och då särskilt om hur man kan upptäcka och motverka våld i nära relation. 

Utöver det så lovar polisen och kommunen att jobba för att öka säkerheten i trafiken för att upptäcka drog- och rattfylleri samt hastighetsöverträdelser, buskörningar och aggressiv körning.

          Trafiksäkerhetsarbetet är ett prioriterat område för polisen, då fler än ett brott kan beivras i trafikmiljön, förklarar Per Bäckström.

Uppföljning av medborgarlöftet kommer att ske kontinuerligt på polisens hemsida samt i sociala medier.

Kontaktpersoner:

Per Beckström, kommunpolis

Josefin Larsson, kommunikatör Nordmalings kommun

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.