Hoppa till innehåll
Hem » Drop-in för pass i Kalmar län försvinner från och med april

Drop-in för pass i Kalmar län försvinner från och med april

Från och med den 2 april behöver man boka tid för att ansöka om pass och id-kort i Kalmar, Hultsfred, Oskarshamn och Västervik. Möjligheten till drop-in försvinner – men syftet är att förbättra för invånarna.

Från och med april görs en omställning av passhanteringen i Kalmar, Hultsfred, Oskarshamn och Västervik. Denna omställning har flera passorter redan genomfört runt om i landet för att förbättra servicen för allmänheten och arbetsmiljön för personalen.

Du som behöver skaffa eller förnya ditt pass måste framöver boka en tid via polisens digitala bokningssystem. Detta kommer att innebära flera fördelar:

  • Besöket kommer att gå snabbare.
  • Du slipper vänta och vet precis vilken tid du får hjälp.

Drop-in vid högsäsong har ibland skapat en väntetid på flera timmar. Det är inte acceptabelt och genom en tidsbokad passhantering kommer besöket att vara klart på fem till tio minuter.

Just nu är det korta väntetider och ett utmärkt tillfälle att ansöka om pass i stället för att göra det samtidigt som alla andra inför semestern. Det tar cirka fem arbetsdagar att få passet efter att man ansökt om det. Boka din tid för nytt pass.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kalmar län - alla senaste nyheter och blåljus.