Hoppa till innehåll
Hem » Fyrtio nya medarbetare till bedrägerisektionen i Stockholm

Fyrtio nya medarbetare till bedrägerisektionen i Stockholm

Antalet bedrägerianmälningar har ökat väsentligt de senaste åren och polisen i region Stockholm tar emot mellan 100-150 nya ärenden varje dag.

– Vi hade för få resurser under 2018 men nu gör vi en ordentlig satsning och är tillbaka på en nivå som gör att vi bättre kan hantera inkommande bedrägerianmälningar och våra pågående utredningar, säger Jessika Nilsson som är chef på sektionen för utredning av bedrägerier.

Sedan november 2018 har fyrtio personer anställts som utredare vid sektionen.

– Tillvägagångssätten när det gäller bedrägerier utvecklas snabbt och det gäller att vi ligger i framkant för att förutse nya brottsliga trender. Vi har också infört egenkontroll vilket betyder att vi regelbundet tar stickprov på nedlagda förundersökningar så att vi ser att vi har gjort en korrekt bedömning, säger Jessika Nilsson.

Det prioriteringsbeslut som gällde tidigare mot bakgrund av det stora inflödet av bedrägeriärenden och sektionens resurser upphävdes den 23 januari i år. Av beslutet framgick att vissa ärenden skulle prioriteras framför andra under en viss tidsperiod.

Tidigare artikel på polisen.se

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gotland.