Hoppa till innehåll
Hem » Fängelsedomar och beslag efter polisinsats i Tynnered

Fängelsedomar och beslag efter polisinsats i Tynnered

Automatvapen

Bild: Polisen

Polisens satsning mot kriminella i Tynnered i Göteborg det senaste året har gett märkbara resultat. 14 personer är frihetsberövade varav sex har dömts till fängelse. Polisen har även gjort betydande beslag av vapen, sprängmedel och narkotika.

Under försommaren 2018 startade polisen en riktad insats mot kriminella i Tynnered. Anledningen till insatsen var att den mångåriga och våldsamma konflikten mellan kriminella grupperingar kopplade till Tynnered hade trappats upp under våren. Två skjutningar och beslag av sprängmedel i den kriminella miljön var händelser som tydde på att det fanns risk för att konflikten skulle eskalera. 

– Vi såg ett behov av kraftfulla åtgärder för att förhindra fortsatta våldsbrott och att lösa tidigare begångna brott i den aktuella konflikten. Därför genomförde vi en riktad insats i Tynnered. En viktig framgångsfaktor har varit den samlade kraften av att hela lokalpolisområdet deltagit i insatsen i tät samverkan med specialenheter i polisområdet och i region Väst, säger biträdande lokalpolisområdeschef Christian Nylén.

Insatsen har inneburit omfattande polisiära åtgärder mot aktörer på båda sidor av konflikten. Polisarbetet har lett till märkbara resultat i form av frihetsberövanden varav sex lett till fängelsedomar om sammanlagt nästan tolv år. 21 vapen – varav sju automatvapen, handgranater och sprängladdningar har tagits i beslag liksom narkotika i form av marijuana och kokain.

– När kriminella försvinner från området blir det färre konfliktytor – åtminstone för stunden. Ett viktigt mål är också att störa den lukrativa narkotikaförsäljningen och att få bort de livsfarliga vapnen från gatorna. Vi måste vara uthålliga för att nå effekter över tid. Det handlar både om rent polisiära insatser men också om insatser i samverkan med andra samhällsaktörer för att förebygga fortsatt brottslighet, säger Christian Nylén.

Resultat av polisinsatsen i Tynnered

Frihetsberövanden:

  • Sex personer har dömts till fängelse för bland annat grovt vapenbrott och narkotikabrott.
  • En yngre person är föremål för ungdomsvård.
  • Sju personer är häktade misstänkta för bland annat grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Beslag:

  • 4 500 gram marijuana värt cirka 509 000 kronor.
  • 255 gram kokain värt cirka 231 000 kronor.
  • 14 pistoler
  • Sju automatvapen
  • Fyra handgranater
  • Tre sprängladdningar

Högupplösta bilder
Automatvapen
Plastsäck med ammunition
Väska med vapen

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.