Hoppa till innehåll
Hem » Anträffad kropp i mordutredning

Anträffad kropp i mordutredning

En kropp som bedöms vara kvarlevorna efter den försvunna kvinnan i Avesta anträffades i närheten av E4, några mil norr om Gävle vid lunchtid fredag 22 februari.

En mordutredning inleddes under helgen vecka 6 efter att en kvinna hemmahörande i Avesta befarades ha bragts om livet. Senare greps hennes man som misstänkt för mord och en sökinsats efter kvinnan har pågått i olika omfattning sedan dess. 

En kropp som bedöms vara kvarlevorna efter den försvunna kvinnan i Avesta anträffades i närheten av E4, några mil norr om Gävle vid lunchtid fredag 22 februari. Platsen spärrades av och undersöktes av kriminaltekniker varpå kroppen omhändertogs och fördes till Rättsmedicinalverket i Uppsala för undersökning för att fastställa dödsorsaken och för att fastställa identiteten. Undersökning beräknas vara klar under vecka 9.

Avspärrningen vid E4 i Gävle hävdes lördag 23 februari.

Utredningsgruppen i mordutredningen har under måndagen haft ett möte med utsedd förundersökningsledare vid åklagarkammaren i Falun. Vid mötet gjordes en plan för det fortsatta utredningsarbetet. 

Pressfrågor i ärendet hänvisas till presstjänsten vid Polisregion Bergslagen på telefonnummer 010-56 94600

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Dalarna.