Hoppa till innehåll
Hem » Polisen utförde tillsyn av legal sprängmedelshantering

Polisen utförde tillsyn av legal sprängmedelshantering

Över trettio personer har frihetsberövats och flera beslag har tagits inom ramen för operation Rimfrost i veckan. Dessutom har tillsyn av verksamheter som hanterar legala sprängmedel genomförts.

Över trettio personer har frihetsberövats och flera beslag har tagits inom ramen för operation Rimfrost i polisregion Mitt i veckan. Dessutom har tillsyn av verksamheter som hanterar legala sprängmedel genomförts.

Tillsynen genomfördes av polisen och räddningstjänsten. Totalt genomfördes åtta kontroller i Gävleborgs- och Uppsala län där inga brister uppmärksammades. 

– Det var glädjande att notera att hanteringen av sprängmedel görs på ett korrekt sätt, säger Magnus Almerfors, ansvarig för tillsynen av legala sprängmedel.

Under veckan gjordes också flera beslag och frihetsberövanden.

– Vi har tagit både illegala vapen och narkotika och vi har frihetsberövat relativt många.  Vi jobbar vidare med övergången från Rimfrost till det fortsatta arbetet mot grov kriminalitet, säger operationsledaren för Rimfrost Mitt, Stefan Siesing.

Även utredningsarbetet där flertalet personer sedan tidigare sitter häktade har nått framgång. Ärendena handlar bland annat om grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Rimfrost polisregion Mitt 
26 maj – 1 juni

Frihetsberövade:
Gripna 31
Varav 30 anhållna
Varav 4 häktade

Målet för den särskilda händelsen
Minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer.
Reducera antalet personer i kriminella nätverk genom lagföring och avhopparverksamhet.
Öka beslagen av vapen och sprängämnen.
Öka tryggheten hos allmänheten.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Uppsala län.