Hoppa till innehåll
Hem » 23 september 07.03, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

23 september 07.03, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

18:16 Stenungsund, grovt brott mot knivlagen
Polisen larmas med uppgifter om att en man dragit kniv framför barn. Mannen ska även ha uttryckt verbala hot. Inringaren håller mannen under uppsyn i väntan på polis. En patrull kommer till platsen och mannen visiteras. På honom hittar man en kniv. En anmälan gällande grovt brott mot knivlagen samt grovt olaga hot upprättas. Okända målsäganden.

18:32 Göteborg, åldringsbrott
Anhörig till en kvinna i 90-årsåldern kontaktar polisen och uppger att den gamla damen utsatts för ett bedrägeri för tre dagar sedan. Två män har ringt på kvinnans bostad och utgett sig för att vara poliser. De ska ha burit uniformsliknande plagg och uppvisat vad kvinnan uppfattat som polislegitimation. Männen har förmått kvinnan att överlämna smycken och ett bankkort, som det sedan tagits ut pengar med. Polis möter upp den anhöriga vid kvinnans bostad och genomför målsägandeförhör. En anmälan gällande åldringsbrott, bedrägeri, skrivs.

20:17 Polisområde Storgöteborg, misshandel samt barnfridsbrott
Ett barn larmar 112 med anledning av ett bråk mellan barnets föräldrar. En närboende ringer sedan in med samma uppgifter. Polis rycker ut till adressen och en man grips, misstänkt för misshandel. En anmälan gällande barnfridsbrott upprättas också, då barn varit närvarande vid det misstänkta brottet.

21:54 Falköping, rån
Polisen larmas om ett rån vid Dotorpsgatan. Tre maskerade gärningsmän uppges ha tilltvingat sig mobiltelefoner från två ynglingar i 20-årsåldern. Målsägandena ska även ha tvingats att återställa sina telefoner till fabriksinställningar innan de överlämnades. Rånarna förvann därefter till fots från platsen. Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada i samband med händelsen. Polisen har sökt efter gärningsmännen med en större resurs, bland annat med hund och drönare. Ett antal personer har kontrollerats och fynd av intresse för utredningen har gjorts. Ingen person har dock gripits misstänkt för brottet. En anmälan gällande rån upprättas.

22:19 Strömstad, rattfylleri
Ambulanspersonal ser en personbil som kör in på räddningstjänstens område. Bilen uppges ha framförts vårdslöst. När ambulanspersonalen konfronterar föraren, en man i 20-årsåldern, ska han ha berättat att han druckit. Polis åker till platsen och mannen tas med för kroppsbesiktning. En anmälan gällande rattfylleri och grov olovlig körning upprättas.

04:35 Borås, olaga intrång
Polisen larmas om ett misstänkt stöldförsök, pågående brott, vid ett rivet församlingshem.
Anmälaren har vaknat av att det ringt i en kyrkklocka och ser ljus från ficklampor på den inhägnade byggarbetsplatsen. Polispatruller åker till platsen och påträffar två män i 35-årsåldern. De blir misstänkta för olaga intrång samt försök till stöld. En av männen förs till häktet för verkställande av ett utdömt fängelsestraff.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.