Hoppa till innehåll
Hem » 28 juli 08.30, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

28 juli 08.30, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Kl 00:00-08:00, sju personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för misshandel och en annan för försök till stöld ur fordon. Polisen har även kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Kl 00:12, Sundsvall

Polisen kontrollerar en ung kvinna. Hon har misstänkt narkotika och en kniv på sig. Anmälan gällande ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen upprättas.

Kl 01:36, Sundsvall

En kille under 18 år har visat legitimation som inte är hans vid en nattklubb. Polis åker till platsen. Tonåringen identifieras, vårdnadshavare informeras och anmälan gällande missbruk av urkund upprättas.

Kl 03:43, Örnsköldsvik

Polispatrull påträffar en häst på vägen i Domsjö. Försök görs för att få kontakt med personal på närliggande ridskola, dock utan resultat. Hästen leds därför till stallområdet och ställs i en ledig box där.

En sammanfattning av polisens arbete i samband med Nipyran under lördagskvällen och natten mot söndag:

Berusningsnivån bland många ungdomar, både på och utanför evenemangsområdet, har varit påtaglig. Detta har medfört mer arbete för patruller och för socialtjänst. 

Sammanfattningsvis kan nämnas att två personer omhändertagits med stöd av LOB, lagen om omhändertagande personer, varav en förts till arresten för tillnyktring och en har förts till sjukvården. Nio minderåriga har omhändertagits med stöd av LOB. De har överlämnats till socialtjänsten som därefter överlämnat ungdomarna till vårdnadshavare.

17 personer har avvisats och 10 har avlägsnats från festivalområdet med stöd av polislagen 13§.

Mycket alkohol (sprit, öl och alkoläsk) har förverkats från minderåriga, på och utanför området.

Polisen sammanfattar att det varit en relativt lugn tillställning med få ordningsstörningar kopplat till evenemanget.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västernorrland.