Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2024-10-26 07:45:39 26 oktober 07.40, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Uppdaterad 2024-10-26 07:45:39 26 oktober 07.40, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Hedemora, narkotikabrott.
22.27: Man i 35-årsåldern omhändertas för berusning och kan även misstänkas för narkotikabrott, eget bruk. Mannen har fått sova ruset av sig under uppsikt av personal.

Mora, narkotikabrott.
22.59: En man i tjugoårsåldern omhändertas i anslutning till en krog i centrala Mora. Mannen är påtagligt påverkad och får sova ruset av sig under upp sikt av personal. Mannen misstänks även för narkotikabrott innehav efter att patrull anträffat misstänkt narkotika på mannen vid omhändertagandet.

Falun, rattfylleri.
23.12: Kontroll utförs på en mopedist i centrala Falun. Föraren, man i fyrtioårsåldern framför en moped klass två. Mannen påvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika, analys får utvisa om misstanke kvarstår. Fordonsnyckel omhändertagen enligt polislagen, detta för att förhindra misstänkt fortsatt brottslig färd.

Ludvika, stöld genom inbrott.
23.13: Polispatrull genomför brottsplatsundersökning efter att okänd person brutit sig in i en skola i Ludvika. Eventuellt tillgripet gods är okänt. Förundersökning pågår.

Säter, rattfylleri samt olovlig körning mm.
00.39: Mopedist försöker undkomma kontroll, dock utan framgång. Man i trettiofemårsåldern misstänks för att ha framfört moped under påverkan av narkotika samt att denne saknar behörighet att framför körkortspliktigt fordon. Analys får utvisa om misstankar kvarstår. Mannen misstänks även för att ej ha stannat på polismans tecken.

Borlänge, grov olovlig körning samt narkotikabrott.
01.23: Patrull ska genomföra en kontroll av en bilist i Borlänge när föraren springer från platsen, mannen fångas in och identifieras till en man i tjugoårsåldern som saknar körkort, patrull gör även fynd av vad som kan misstänkas vara narkotika. Beslaget kommer analyseras, förundersökning pågår.

Falun, narkotikabrott.
02.00: Polispatrull utför personkontroll på en man i tjugoårsåldern, mannen påvisar tecken på att vara påverkad av narkotika och provtagning genomförs. Analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Natten har i övrigt passerat med arbete gällande trygghetsskapande insatser för patruller i tjänst. Det har kontrollerats ett antal bilister och personer. Patruller har även hanterat ärende med psykisk ohälsa. Det har även omhändertagits 12 personer enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person samt att en person omhändertagits enligt polislagens 13:e §.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Dalarna.