Hoppa till innehåll
Hem » Stort narkotikabeslag vid husrannsakan mot två butiker

Stort narkotikabeslag vid husrannsakan mot två butiker

Polisen har utfört husrannsakan mot två butiker i Solna och Sundbyberg efter misstanke om att de sålde narkotikaklassade produkter. 100 kartonger togs i beslag.

De aktuella butikerna misstänktes för att sälja bland annat e-cigaretter/e-cigaretter, godis, oljor och bearbetat växtmaterial som innehåller narkotikaklassade ämnen eller som bedöms hälsofarliga.

Under husrannsakan tog polisen 100 kartonger i beslag. Innehållet i kartongerna ska nu analyseras. Polisen har tidigare analyserat produkter från butikerna och då har narkotikaklassade ämnen påvisats.

Larm om ungdomar som använt produkterna och hamnat på sjukhus

Polisen har fått uppgifter om att ungdomar har mått dåligt och hamnat i psykosliknande tillstånd efter att ha brukat varor från butikerna.

– Polisen har upprättat ett ärende om framkallande av fara för annan efter att en ung vuxen var medvetslös en längre tid efter att ha ätit av produkter från butiken. Vi möter regelbundet barn och ungdomar som är kraftigt påverkade av produkter som de köpt från butikerna och det finns flertalet ärenden där narkotikaklassade ämnen påvisats i deras urinprov, säger Raoul Silverbring, gruppchef områdespolisen i Solna. 

Syftet med tillslagen mot butikerna var för att förhindra spridning av farliga substanser som är på väg att klassas som narkotika eller hälsofarliga varor.

Förstörandelagen

Regeringen ansvarar för att besluta om en substans ska klassas som hälsofarlig. I avvaktan på beslut eller i väntan på att beslut ska träda i kraft kan polisen omhänderta substanser som antas användas i missbrukssyfte. För att ge skydd för enskildas liv och hälsa.

Förstörande får göras om:

  • Substans har förklarats som narkotika eller hälsofarlig vara i förordning som ännu inte trätt i kraft.
  • Substans har förklarats som narkotika enligt internationell lagstiftning som ännu inte har trätt i kraft.
  • Substansen kan antas komma av regeringen förklaras som narkotika eller hälsofarlig vara.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.