Hoppa till innehåll
Hem » Fortsatt arbete mot kriminell ekonomi i Eskilstuna

Fortsatt arbete mot kriminell ekonomi i Eskilstuna

En uniformerad polis, Oscar Berggren, står med reflexväst framför en polisbuss.

Oscar Berggren, polisinsatschef.

Polisen i Eskilstuna och andra aktörer har under veckan genomfört nya kontroller för att motverka att företag kan tjäna pengar på otillåten väg.

Polisen samverkar i allt större utsträckning med andra myndigheter och kommuner för att försvåra för kriminella att tjäna pengar på otillåten väg. I samband med den senaste tillsynsinsatsen har kontroller genomförts på exempelvis restauranger, bilverkstäder och massagesalonger. Förutom polisen deltog också Skatteverket, Arbetsmiljöverket, Eskilstuna kommun och räddningstjänsten.

– Det är väldigt värdefullt att få möjlighet att arbeta tillsammans utifrån våra olika uppdrag, verktyg och kompetenser, säger Oskar Berggren, polisinsatschef på polisen.

Fler kontroller att vänta

I samband med kontrollerna har anmälningar upprättats gällande brandfarliga och explosiva varor, narkotikabrott och dessutom har en person som vistats i Sverige utan tillstånd tagits i förvar. 25-talet personkontroller har genomförts. Förelägganden har bland annat beslutats gällande bristfällig förvaring av gasflaskor, brandfarliga vätskor och bristande avfallshantering. Sanktionsavgifter har delats ut, bland annat på 120 000 kronor med anledning av olaga cabotage.

– Vi flyttar hela tiden fram positionerna i vårt arbete mot ekonomisk brottslighet, både inom förundersökningar och genom den här typen av myndighetsgemensamma inspektioner och kontroller. Vi kommer fortsätta göra sådana här kontroller framöver, säger Oskar Berggren.

Den kriminella ekonomin snedvrider konkurrensen till nackdel för seriösa företag och de lokala insatserna är en del i polisens samverkan med kommunen.

Information för media

För intervjuer, kontakta media.ost@polisen.se.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland