Hoppa till innehåll
Hem » Så arbetar polisen under Gävle Stadsfest

Så arbetar polisen under Gävle Stadsfest

Den här veckan drar Gävle Stadsfest igång. Polisen kommer att finnas på plats med en förstärkt resurs och arbetar för att evenemanget ska vara tryggt och säkert för dig som besökare.

Gävle Stadsfest arrangeras den 7 – 10 augusti. Polisens uppgift under evenemanget är att skapa trygghet, förebygga och förhindra brott samt minska ordningsstörningar.

– Polisens roll under Stadsfesten handlar om att upprätthålla den allmänna ordningen och säkerheten i och runt evenemanget. Vi kommer att jobba aktivt med synlighet och finnas på området och på andra platser där mycket folk samlas. Vi samverkar också med olika aktörer för en säker miljö. Ökad närvaro, synlighet och god samverkan vet vi har en brottsförebyggande effekt. Nu hoppas vi på en solig och trevlig Stadsfest. Ha kul och ta hand om varandra, säger Adam Skantz, polisinsatschef.

Vi vill även göra er uppmärksamma på att det råder väskförbud på ett specifikt område under Gävle Stadsfest. Polisen har fattat beslut om väskförbud på ett inhägnat område på Stortorget framför scenen, mellan den 7 augusti och 10 augusti.

– Anledningen om väskförbud vid publika evenemang, allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar, är med tanke på att vi ligger på terrornivå 4 i Sverige. Undantag kan göras för personer som av medicinska skäl behöver väska, samt för barns skötväska, säger Adam Skantz, polisinsatschef.

Tips för dig som ska besöka Gävle Stadsfest

  • Ta hand om varandra, lämna ingen kompis ensam.
  • Var uppmärksam på det som händer omkring dig!
  • Om du planerar att dricka alkohol, gör det med måtta. Risken minskar då att utsättas eller utsätta någon för brott.
  • Råd till dig som förälder: prata med din ungdom om riskerna med alkohol. Bestäm hur ni ska ha kontakt med varandra och vara beredd att åka ut om din ungdom behöver hjälp.
  • Mycket folk? Tänk på hur du förvarar värdesaker som mobiltelefon och bankkort så att du inte råkar ut för en stöld eller tappar bort något.
  • Det råder väskförbud på ett specifikt område på Stortorget, men undantag kan göras för personer som av medicinska skäl behöver väska, samt för barns skötväska.
  • Tänk på att det kommer vara mycket folk i rörelse och att trafiken påverkas, så ett tips är att lämna bilen hemma.

Läs mer

Langning av alkohol
Väskförbud på större evenemang – frågor och svar

Vi önskar er alla en trevlig Stadsfest!

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gävleborgs län.