Hoppa till innehåll
Hem » 28 mars 19.41, Rattfylleri, Laxå

28 mars 19.41, Rattfylleri, Laxå

En trafikant kontaktade polisen då denne låg efter en vinglande lastbil i närheten av Hasselfors. Anmälaren följde efter samtidigt som han kunde ”lotsa” polisen för att kunna stoppa färden som gick i riktning mot laxå. I Laxå kunde polisen genskjuta och odramatiskt stoppa lastbilen.

Förare visade sig vara en utländsk man som saknar hemvist i landet. Han var rejält alkoholpåverkad varför han medtogs för provtagning som visade att hanhaft en alkoholkoncentration i blodet av minst 2,1 promille vid körningen. 

Då det föreligger en uppenbar flyktfara greps han och kommer att få sova ruset av sig innan han kan förhöras. Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till om mannen ska anhållas eller inte.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Örebro län.