Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2024-02-17 12:46:01 17 februari 11.31, Mord/dråp, försök, Göteborg

Uppdaterad 2024-02-17 12:46:01 17 februari 11.31, Mord/dråp, försök, Göteborg

Polisen får in vittnesuppgifter/larm om att en eller flera personer ska ha skjutit med någon typ av vapen i området kring Skälltorp. Vittnen nämner både Cederflycht gata samt Bäckebolslyckan. Någon uppges vara maskerad och möjligen är någon träffad. Flera skott uppges ha avlossats enligt vittnen.

Polisen inleder en insats i området. Samtidigt inleds förundersökning med rubricering grovt vapenbrott. Nya uppgifter pekar på att skottlossning ägt rum vid Lisa Sass gata. Ungefär samtidigt så meddelar SOS att en person med troliga skottskador ska vara anträffad vid Bäckebolsängen. Oklart skadeläge. 

Insatsstyrkan larmas till platsen. Brottsplatsen ska säkras. Den skadade omhändertas och polisen söker efter en misstänkt gärningsman som har lämnat platsen. Avspärrningar kommer att upprättas i det område som nu betraktas som brottsplats, för närvarande inte angivet. Den skadade har avförts till sjukhus, oklart skadeläge. Den skadade är en yngre man, ID dock ej fastställt.  

Rubriceringen har nu ändrats, förundersökningen rör försök till mord. Polisen genomför en brottsplatsundersökning och ett flertal fynd har gjorts på brottsplatsen, utan att polisen i nuläget kan gå in på vad det handlar om.   

Ingen gripen i nuläget. Gärningsmannen kan ha rört sig upp mot området Blå staden, detta gör att alla iakttagelser av en ev. gärningsman, fordon osv. kan vara av intresse för polisen. 

Polisen önskar att alla som har uppgifter att lämna kring denna händelse hör av sig till polisen via 114 14 alt. via lämna tips på polisen.se

Händelsen uppdateras här så fort ny information kan lämnas från den pågående förundersökningen. 

 

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.