Hoppa till innehåll

10 februari 12.44, Ordningslagen, Örebro

Då man inte sökt tillstånd för en allmän sammankomst har en polisanmälan upprättats. Det var sju personer som befann sig i centrum och dessa hade inte sökt tillstånd för en allmän sammankomst, vilket är ett krav enligt Sveriges rikes lag. Polismyndigheten har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen.
En del i att söka tillstånd för allmänna sammankomster är för att polisen ska kunna hantera och resurssätta och tillse att tillställningar kan genomföras på ett säkert sätt för deltagare och omgivning. Det är också viktigt för att polisen ska kunna prioritera och planera om andra allmänna sammankomster sökts. En tillståndsgiven allmänsammankost har företräde till en icke tillståndsgiven sammankomst.

Mer information finns i bifogade länkar,

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Örebro län.