Hoppa till innehåll

Uppdaterad 2024-02-05 17:26:27 05 februari 16.44, Fjällräddning, Malung-Sälen

Samtal inkommer till polisens ledningscentral vid 16.44 genom SOS försorg, information gör gällande att två personer har kört fast med skoter på fjället, ingen person är skadad. Terrängen har djup snö och det är förhållandevis en längre sträcka att ta sig till farbar väg.
Med anledning av detta och att mörkret är på ingående beslutar regionalt vakthavande befäl i region Bergslagen att inleda statlig räddningstjänst enligt LSO 4:1 p2. Beslutet fattat klockan 16.52 för att undsätta de drabbade och hjälpa dem ner från fjället.
Polis har kontakt med de drabbade. Resurser är informerade.

Uppdaterad kl. 17.26:

De drababde har fått hjälp av andra som befann sig på fjället, och kommer bli skjutsade tillbaka där de kom ifrån. Räddningsinsatsen är därmed avslutad kl. 17.25.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Dalarna.