Hoppa till innehåll
Hem » 25 december 07.54, Sammanfattning natt, Jönköpings län

25 december 07.54, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 35-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Biltjuv körde på polisbil två gånger

20:04 Polisen fick ett larm om en stulen bil från en laddstation på Järnvägsgatan i Nässjö. Den stulna bilen larmades ut.

22:48 Den stulna bilen spårades av ägaren till en adress i Nässjö men fanns ej kvar när patrullen kom på plats.

23:21 Polisen fick en ny position på den stulna bilen och fick också visuell kontakt. Tjuven i bilen upptäckte detta och körde från platsen efter att först kört på polisbilen.. Ett förföljande inleddes in på en återvändsgränd på Sandhemsgatan. Patrullen uppmanade bilisten att stanna men föraren valde att backa på polisbilen igen. Tjuven lyckades återigen köra vidare men fastnade på Långgatan.

Två män greps där. Föraren, en man i 55-årsåldern, misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, försök till grovt våld mot tjänsteman, blåljussabotage, drograttfylleri, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Passageraren, en man i 60-årsåldern, misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel, narkotikabrott eget bruk sam innehav.

Bägge de misstänkta tjuvarna anhölls. Ingen person skadades under händelsen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.