Hoppa till innehåll
Hem » Avstängningar och avspärrningar i Stockholm under Nobeldagen

Avstängningar och avspärrningar i Stockholm under Nobeldagen

Söndagen den 10 december pågår Nobelfestligheterna och andra arrangemang i Stockholm. Framkomligheten för trafiken i de centrala delarna av staden kommer att vara begränsad.

Med anledning av Nobelfestligheterna och allmänna sammankomster som äger rum söndagen den 10 december kommer framkomligheten för trafiken i Stockholm att vara starkt begränsad hela dagen.

Detta gäller framförallt för Norrmalm och Kungsholmen och i synnerhet områdena kring Hötorget och Stockholms stadshus, men hela innerstaden kan komma att påverkas av trafikavstängningar och köbildning.

Även framkomligheten för gående påverkas vid Hötorget och Stockholms stadshus där avspärrningar med stöd i polislagen 23 § finns av säkerhetsskäl.

Vattenområdet i närmast anslutning till Stockholms stadshus är avlyst med stöd av sjötrafikförordningen 2 § vilket innebär att ingen trafik på vattnet är tillåten.

En stor polisinsats arbetar med att samtliga arrangemang ska kunna genomföras så smidigt som möjligt både för deltagare och allmänhet, men med anledning av den svåra trafiksituationen uppmanar polisen till att i möjligaste mån undvika biltransport i innerstaden på söndagen och att i stället använda kollektivtrafik, framförallt tunnelbana, då vissa busslinjer leds om och/eller har tillfälligt indragna hållplatser.

För aktuell information om hur kollektivtrafiken påverkas se https://sl.se/aktuellt/trafikforandringar/nobeldagen-2023/

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.