Hoppa till innehåll
Hem » 24 november 09.00, Övrigt, Värmlands län

24 november 09.00, Övrigt, Värmlands län

Under vintern 2022/2023 samt tidig vår kunde lokalpolisområde Torsby se att ett antal unga personer med kopplingar till området avled av en då oklar anledning. Myndigheten valde då att gå ut externt på olika vis för att varna för riskerna med narkotika, att dödsfallen inträffat och att polisen gjorde sitt yttersta för att utröna ifall det kunde röra sig om så kallat ”fulknark”, eller en dödlig kombination av etanol och Tramadol, men även ifall någon kunde misstänkas för brott. Publiceringarna fick stor uppmärksamhet och ledde till ett omfattande engagemang hos flera samhällsaktörer, bland annat Svenska kyrkan.

Polisen inledde en förundersökning om vållande till annans död i ett fall där en ung person i 20-årsåldern anträffades avliden i Hagfors. I maj samma år lades förundersökningen ned då det inte längre fanns anledning att anta att brott hade begåtts. Undersökningsfynden talade starkt för att dödsfallet orsakades av förgiftning med den narkotikaklassade substansen Buprenorfin.
Ett stort antal förhör genomfördes dock, både i den ovan nämnda förundersökning, men även i de andra fallen där unga avlidit.
Polismyndigheten inväntar ett fåtal analyser fortsatt, men kan konstatera utifrån de svar som hittills inkommit från Rättsmedicinalverket att det inte går att se ett direkt samband mellan de olika dödsfallen.
Varje undersökning har visat på olika substanser och det leder till att varje dödsfall ses som en enskild tragisk händelse.

Substanser det har rört sig om har varit främst olika typer av läkemedelskombinationer. Läkemedel som har varit aktuella är exempelvis Subutex och Alprazolam.

I nuläget finns ingen mer information att lämna. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Värmland. Polis och SOS.