Hoppa till innehåll
Hem » 16 oktober 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

16 oktober 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det ärende som sticker ut:

21:47 En bilist vägrade stanna på polismannens tecken och försökte också preja polismotorcykeln av vägen. Därför inleddes ett förföljande på E4:an utanför Tallboda, Linköping. Det var låg trafikintensitet men hastigheter över 200 km/h. Polispatrull tappade visuell kontakt med bilen och när den återfanns, i Svärtingeområdet utanför Norrköping, var bilen tom. Polis har arbetat med att leta och kontrollera förare men ingen person har frihetsberövats. En anmälan och en förundersökning om försök till grovt våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik samt ej stannat på polismannens tecken har inletts. Ingen person skadades i samband med händelsen. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, viltolyckor med rådjur och vildsvin, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.