Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2023-08-28 07:33:11 28 augusti 06:05, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Uppdaterad 2023-08-28 07:33:11 28 augusti 06:05, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

03:48, Trollhättan, stöld genom inbrott
Vi får larm om ett inbrott i en obemannad matbutik i Velanda. Ett flertal gärningspersoner är inne i butiken och plockar på sig varor. De lämnar sedan på elsparkcyklar i riktning mot Trollhättan. Polis kommer till platsen och söker med bland annat hund. Två personer kan sedermera gripas misstänkta för stöld genom inbrott. 

01:56, Göteborg, grov misshandel
En man har blivit misshandlad av en gärningsperson med något tillhygge, eventuellt en glasflaska vid en hållplats på Opalgatan. Gärningspersonen ska i samband med slaget eventuellt försökt ta mannens plånbok samt mobil. Gärningspersonen lämnar sedan i en bil. Patrull kommer till platsen. De kör mannen till sjukhus. En anmälan om grov misshandel är upprättad.

01:39, Göteborg, rån
En buss kommer fram till en ändhållplats och det är en passagerare kvar på bussen. Passageraren kommer fram till chauffören och slår honom på armen, rånar honom på en mobiltelefon och springer från platsen. Polis kommer fram och söker efter gärningspersonen med bland annat hund, men utan att anträffa någon. Inga uppgifter om skador eller ambulansbehov. En anmälan om rån är upprättad.

00:39, Mark, skadegörelse
Vi får in ett larm om att några gärningspersoner försöker göra inbrott i flertalet bilar vid Förläggarevägen i Fritsla. Enligt uppgift ska de bland annat försökt skruva av ett takräcke på en bil. Polis kommer till den aktuella platsen. En person omhändertas för kontroll och är samtidigt misstänkt för skadegörelse. 

Rättelse: Mannen som är omhändertagen för kontroll är misstänkt för narkotikabrott eget bruk. Inte för skadegörelse. En anmälan om skadegörelse är dock upprättad.

23:56, Trollhättan, skadegörelse
Vi får larm om att ett flertal gärningspersoner vandaliserar idrottsplatsen vid Tunhemsvägen. De ska bland annat slagit sönder ett fönster till en klubbstuga. De springer sedan från platsen i olika riktningar. en patrull kan säkra och gripa en av gärningspersonerna i närheten. En anmälan är upprättad.

23:10, Göteborg, försök till rån
Vi får in ett larm om att två gärningspersoner har försökt råna en man vid Järntorget. Gärningspersonerna ska även haft kniv enligt uppgift. Mannen sprang från platsen och larmade polis. En patrull kommer fram. De kör hem mannen och upprättar en anmälan om försök till rån. Inga uppgifter om fysiska skador.  

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.