Hoppa till innehåll
Hem » 05 augusti 08:14, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

05 augusti 08:14, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Sedan midnatt har en person omhändertagits för fylleri i Örnsköldsvik, personen misstänks för bruk av narkotika. Två personer har också omhändertagits för fylleri i Sundsvall.

00:43 Olovlig körning, Timrå
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor i Timrå. Fordonet tas i beslag och anmälan om olovlig körning upprättas. Körkortet omhändertas och vårdnadshavare till föraren kontaktas. 

00:45 Misshandel, Härnösand
Polisen kontaktas gällande en misshandel utomhus. En man misstänks ha misshandlat en annan. Polisen håller förhör och tar upp en anmälan om misshandel.

03:18 Viltlycka, Sollefteå
Polisen kontaktas gällande en viltolycka på riksväg 90 Sollefteå. En personbil ska ha kolliderat med en älg. En person förs till sjukvård med ambulans, för frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården. Polisen har varit på plats. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan. 

04:40 Trafikbrott, Sundsvall
Under morgonen inleder polisen ett förföljande på en personbil efter misstanke om vårdslöshet i trafik. Förföljandet avbryts då polisen tappar visuell på bilen. 

Senare anträffas samma bil som har kört in igenom ett staket och därefter in i ett träd på Östermalm i Sundsvall. Ingen person finns kvar på platsen.

Anmälan upprättas gällande smitning från trafikolycka. Bilens brukare får en ordningsbot då han inte vidtagit åtgärd för att bilen ska brukas av obehörig. 

Övrigt: Ytterligare en viltolycka har inrapporterats till polisen, den skedde på E4 Skönsberg, Sundsvall. Inga personskador uppstod. 

Sammanfattning av polisens arbete i samband med festivalen Urkult i Näsåker, Sollefteå, fredag kväll och natt.

Polisens insatschef beskriver stämningen bland de cirka 7500 besökarna som väldigt god. En känsla som delas av både polis, ordningsvaktschef och arrangör.  

Polisens arbete under kvällen resulterade i tre stycken omhändertaganden enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Några ordningsbot har utfärdats utanför festivalområdet relaterat till fordonstrafik.

I nuläget finns ingen information om att några polisanmälningar kommer att upprättas kopplat till festivalen. 

Under kvällen och natten har polisen funnits tillgängliga för att svara på allt från frågor om polisyrket till frågor kopplat till festivalen. Polispatrullerna har haft många samtal med besökarna och bemötts av leenden. 

Polisinsatschefen är otroligt nöjd med arbetet och engagemanget som alla inblandade aktörer bidrar med så att kvällen har kunnat fortlöpa på ett bra sätt. Med förhoppningen om att lördagen blir lika bra. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västernorrland.