Hoppa till innehåll
Hem » 03 augusti 07:30, Sammanfattning kväll och natt, Dalarnas län

03 augusti 07:30, Sammanfattning kväll och natt, Dalarnas län

Borlänge
21.28: Polispatrull griper två personer, en kvinna 30-årsåldern samt en man i 35-årsåldern. Båda misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel. En bil har under kvällen tillgripits i Borlänge centrum. Utredningsåtgärder är vidtagna på platsen för tillgreppet samt anträffandeplats, beslag är även verkställda.

Rättvik
23.56: Polispatrull beordras till en adress i centrala Rättvik, på platsen har en ordningsvakt blivit hotad av en mani 20-årsåldern. Misstänkt identifieras och en anmälan gällande hot mot tjänsteman upprättas. Det saknas uppgifter kring omständigheterna. Mannen avlägsnas efter utredningsåtgärder är vidtagna.

00.50. En ordningsvakt har på ett uteställe i Rättvik kontaktar polis, enligt uppgift har en man i 35-årsåldern utfört en sådan handling att han misstänks för våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. Mannen avlägsnas från platsen efter utredningsåtgärder vidtagits av polispatrull.

Mora
01.36. Några ynglingar utför ett ”pojkstreck” mot en adress. En man som är boende på adressen utför en sådan handling efter pojkarnas gärnign att han misstänks för olaga hot samt grovt brott mot knivlagen. Utredningsåtgärder är vidtagna och misstänkt är en man i 40-årsåldern. Ingen person ska ha blivit fysiskt skadad.

Rättvik
03.07. Tre män i 20–25-årsåldern misstänks för försök till blåljussabotage. Handlingen har bestått i att fyrverkerier skjutits mot polismyndighetens UAS (drönare). Utredningsläget är mycket gott. Samtliga misstänkta beslutades att hämtas till förhör i samband med identifiering. En av männen misstänks även för brott mot knivlagen. Samtliga är släppta efter utredningsåtgärder samt förhör.

Patruller har i övrigt ägnat sig åt rutinuppdrag. Det har kontrollerats ett större antal personer samt fordon. Under natten har det även hanterats ärende kring psykisk ohälsa. Även omhändertagande enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Dalarna.