Hoppa till innehåll
Hem » 31 juli 14:03, Mord/dråp, försök, Robertsfors

31 juli 14:03, Mord/dråp, försök, Robertsfors

Polisen beordras till Bygdeå, Robertsfors, med anledning av att uppgifter inkommer om att en person ska ha avlossat ett vapen vars skott har träffat en bil där personer färdades. Det finns i nuläget ingen information om att personskador ska ha uppstått.

När polis ska kontrollera aktuell person, en man, uppstår en situation där polis skjuter verkanseld. Mannen träffas i benet. Han förs till sjukvård med ambulans, skadeläget är okänt.

En förundersökning inleds gällande mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan. Mannen är gripen. Utredning pågår.

Ingen av de inblandade personerna är kända av polisen sedan tidigare varför bedömningen är att det rör sig om en isolerad händelse.

När det gäller polisens användande av tjänstevapnet kommer det att utredas av polisens avdelning för särskilda utredningar enligt rutin. Ingen polis har skadats i samband med händelsen.

Fredrik Jeppsson, biträdande lokalpolisområdeschef i Umeå finns tillgänglig för mediefrågor måndag den 31 juli klockan 17:00-18:00, telefonnummer 070-689 19 78.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.