Hoppa till innehåll
Hem » 21 juli 07:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

21 juli 07:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Skottlossning i Norrköping

22:10 Polisen larmades till en adress i Hageby med anledning av höga smällar. Flera patruller larmades till platsen för att kontrollera vad som inträffat.

Genom spår på platsen misstänkte patrullerna att larmet var skarpt. En insats byggdes upp och ett antal utredningsåtgärder sattes igång. Det handlade om dörrknackning i området, kontroller av kända adresser samt allmänt sökande efter en gärningsman. Ingen person har skadats fysiskt.

Brottsplatsen spärrades också av för teknisk undersökning. Händelsen utreds som grovt vapenbrott samt grovt olaga hot.

Brand i villa utanför Norrköping

01:20 Polis och räddningstjänst larmades till Häradshammar i Norrköping med anledning av en fullt utvecklad brand i villa. Information kom tidigt om att alla var ute ur huset.

Polisen kommer att utreda orsken till branden och har därför öppnat en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

Våldsbrott med vasst tillhygge i Linköping

03:12 Polisen fick samtal om en blodig man på Östgötagatan i Linköping. Flera patruller skickades till platsen och hittade mannen. Ambulans skickades fram efter att ha stått i väntläge på en säker plats. Mannen fördes med ambulansen till sjukhus för vård.

En misstänkt brottsplats inomhus spärrades av och det beslutades om kriminalteknisk undersökning. Flera förhör har gjorts under natten och en misstänkt gärningsman i tonårsåldern har gripits i centrala Linköping.

Målsägaren och gärningsmannen är sedan tidigare bekanta. Offrets skadeläge är inte livshotande.

Händelsen utreds som försök till mord.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.