Hoppa till innehåll
Hem » 16 juli 08:54, Sammanfattning natt, Norrbottens län

16 juli 08:54, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Sju personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:57 Misshandel, Haparanda
Polis beordras till Haparanda centrum med anledning av bråk utomhus. En kvinna har blivit misshandlad av okänd person. En anmälan tas upp.

00:42 Rattfylleri, Haparanda
En mopedist i Haparanda centrum kontrolleras. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och misstanke om rattfylleri uppstår. Föraren är minderårig och vårdnadshavare kontaktas. En anmälan ska upprättas gällande rattfylleri och olovlig körning.

01:06 Misshandel, Arjeplog
Polis beordras till en adress i Arjeplog med anledning av misshandel. Enligt initiala uppgifter har en man slagit en annan man. Ingen misstänkt är kvar på plats. Anmälan tas upp.

01:58 Misshandel, Luleå
Polis beordras till Innerstaden efter samtal om att en man blivit misshandlad av några personer. Förhör hålls och anmälan upprättas.

03:18 Rattfylleri, Kiruna
I Kiruna stoppas och kontrolleras en personbil. Föraren misstänks för grovt rattfylleri och anmälan ska upprättas. Föraren omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

03:23 Misshandel, Luleå
Polis beordras till Innerstaden med anledning av misshandel. En person misstänks ha blivit misshandlad av okänd person med tillhygge. Ambulanspersonal kontrollerar den misshandlade personen på plats. Ingen misstänkt är kvar på plats. Förhör hålls och en anmälan om grov misshandel ska upprättas.

Polis avbryter ett bråk utomhus i Luleå vid midnatt. Två män misstänks har misshandlat en man samt uttalat hot riktade till mannen. De två männen grips, misstänkta för misshandel och övergrepp i rättssak. Åklagare beslutar senare om att anhålla dem.

En viltolycka på E4 vid Bertnäs, Piteå kommun, har anmälts till polisen under morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Sammanfattning av polisens arbete under Putte i parken, Luleå:

Under helgen har polisen aktivt arbetat mot att direktförverka alkohol samt att utföra trygghetsskapande arbete med hög närvaro där folk samlats. Polisen som har arbetat uppger att ordningen har varit god, få fall av misshandel och andra brott har anmälts trots mycket folk på festivalen. Stämningen beskrivs ha varit mycket god överlag. Totalt har sju ordningsböter utfärdats under festivalen och ett antal anmälningar har tagits upp, de gäller bland annat misshandel, sexuellt ofredande, våldsamt motstånd, narkotikabrott innehav och föregivande av allmän ställning.

Polisen som har arbetet under arrangemanget uppger att samverkan med socialtjänsten, ordningsvakter, arrangör och övrig personal som jobbat under festivalen har fungerat bra.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.