Hoppa till innehåll
Hem » Kamerabevakning under Summer Meet

Kamerabevakning under Summer Meet

Området som kommer att kameraövervakas

Området som kommer att kameraövervakas

Polismyndigheten har beslutat att kamerabevaka delar av området vid Hälla i Västerås samband med Summer Meet. Syftet är bland annat att förebygga brott.

I samband med Summer Meet i Västerås 6 juli till 8 juli har polisen beslutat att använda kamerabevakning med hjälp av fasta kameror samt UAS (Unmanned aircraft system), så kallad drönare i trygghetsskapande och brottsförebyggande syfte.

Kamerorna kommer att finnas vid området Hälla, där delar av parkeringsområdet kommer att bevakas.

Under Summer Meet kommer ett stort antal människor att samlas på en begränsad yta. Bevakningen kommer därför att bedrivas som ett komplement till polisens patrullering och andra trygghetsskapande åtgärder i området för att förebygga, förhindra eller upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet. Men också för att kunna styrka eventuella brott och identifiera gärningspersoner i de fall brott sker.

Beslutet gäller från och med den 6 juli 2023 till och med den 9 juli 2023.

Kamerabevakning med fasta kameror

Kamerabevakningen sker mellan den 6 juli till och med 8 juli och kommer att pågå nästan hela dygnet med start kl.16.00 till kl. 06.00 under samtliga dagar. Lördagen den 8 juli startar dock bevakningen kl.12.00 och pågår till kl.06.00 den 9 juli.

Kamerabevakningen med UAS

Kamerabevakningen sker mellan den 6 juli till och med 9 juli med start kl.17.00 till kl. 01.00 under samtliga dagar.

Polisen har rätt att kamerabevaka en brottutsatt plats om det finns risk för brottslig verksamhet. Syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka brott på en brottsutsatt plats och säkerställa den allmänna ordningen och säkerheten.

Polisen filmar dock inte särskilt integritetskänsliga platser så som bostäder.

Polisen har också rätt att använda filmmaterialet i utrednings- och lagföringsarbetet. Materialet kan komma att användas som bevismaterial i en rättegång.

Polisens behandling av personuppgifter

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.