Hoppa till innehåll
Hem » Polishund nosade fram narkotika – gav långt fängelsestraff

Polishund nosade fram narkotika – gav långt fängelsestraff

I veckan dömdes en man av Solna tingsrätt till tre år och tre månaders fängelse för grovt narkotikabrott. Detta efter att en av polisens narkotikasökhundar hittade narkotika i mannens bostad.

I samband med ett mordförsök i Sundbyberg i februari genomförde polisen en större insats. Vid en husrannsakan hos en man i 30-årsåldern i Vällingby hittade narkotikasökhunden Skuggan narkotika. Det handlade om cirka 12,2 gram cannabis och 7,45 gram psilocin. Utöver den beslagtagna narkotikan fann polisen emballage, vågar, förpackningsmedel och närmare 50 000 kronor i kontanter.

Solna tingsrätt dömde mannen för att i överlåtelsesyfte haft narkotikan och han erkänner innehavet. Domen blev fängelse i tre år och tre månader för grovt narkotikabrott.

– Det här är ännu ett exempel på när en vältränad polishund nosar upp ett rejält narkotikabeslag som polisens utredare kan jobba vidare med. Det är viktigt i vår kamp mot kvantitativ narkotikahantering i Stockholm, säger Gustaf Silfverstolpe, gruppchef vid sektionen för grova brott i PO Stockholm nord.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.