Hoppa till innehåll
Hem » 25 maj 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

25 maj 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

02.03 Flera samtal om en första detonation på Bråbogatan i Norrköping inkommer. 02.07 inkommer ytterligare samtal om en andra detonation på Trädgårdsgatan.

I första händelsen har ett föremål detonerat utanför ett flerfamiljshus. Inga större materiella skador och inga uppgifter på att personer skadats i samband med explosionen.

Vid den andra explosionen har porten till ett flerfamiljshus stora skador. Inga personella skador. 

I båda fallen rubriceras händelsen initialt som allmänfarlig ödeläggelse och förundersökning är inledd. Båda platserna är avspärrade och teknisk undersökning genomförs. 

05.57 inkommer samtal om ett föremål som anträffats utanför en adress på Bergslagsgatan, Norrköping. Polis har spärrat av området runt platsen där det ligger och genomför utrymning och inrymning av bostäder och lokaler i anslutning till platsen. Polis hanterar föremålet initialt som ett misstänkt farligt föremål med anledning av de omständigheter som framkommit och med tanke på övriga händelser under natten.

Förundersökning gällande försök till allmänfarlig ödeläggelse inledd. Nationella bombskyddet på väg till platsen för att göra en bedömning av föremålet. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.