Hoppa till innehåll
Hem » Fotbollsderby i Solna den 16 april

Fotbollsderby i Solna den 16 april

Söndag den 16 april spelas ett fotbollsderby på Friends arena i Solna med start klockan 15.00. Många personer kommer då att färdas till arenan både med bil och via kollektivtrafik.

Polisen bedömer att människor kommer samlas på olika platser i Stockholm runt klockan 13 för att därefter ta sig till arenaområdet med allmänna kommunikationsmedel. Många ska färdas samtidigt till arenan och det finns risk för störningar i trafiken.

Erfarenheter visar att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenan. Åskådare uppmanas att vara ute i god tid. Entréerna öppnar klockan 13.30. Ordningsstörningar kan inte uteslutas. Det kan också förekomma illegal pyroteknik när åskådarna samlas, tar sig till arenan samt inne på arenan vilket kan orsaka obehag och medföra hälsorisker.

Polisen ska förebygga ordningsstörningar

Polisen i region Stockholm har en särskilt uttagen polisinsats för att underlätta framkomligheten, förebygga ordningsstörningar och ingripa mot brott. Polis kommer att stötta arrangören i deras ansvar vid arenan och under arrangemanget. Tillsammans arbetar polisen och arrangören för att värna om en positiv stämning och gemensamt skapa goda förutsättningar för ett tryggt och säkert evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Vid insatsen använder polisen UAS, Unmanned Aircraft System, även kallat drönare, för att förebygga brott. Det handlar också om att förhindra eller upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet och att på ett effektivt sätt lösa störningar i trafiken. Ett särskilt beslut om UAS har fattats av Polismyndigheten och grundar sig främst på bestämmelser i kamerabevakningslagen.

Övervakade områden framgår av kartorna nedan som vart och ett kan komma att bevakas beroende på händelseutvecklingen.

Bild på karta över Solna där kameraövervakning med UAS kommer ske.

Solna där polisen bevakar med UAS.

Bild på karta över Södermalm där kameraövervakning med UAS kommer ske.

Södermalm där polisen bevakar med UAS.

Om kameraövervakning med UAS

  • UAS står för unmanned aerial system vilket är polisens system för obemannade flygfarkoster.
  • Polismyndigheten har rätt att under viss tid bedriva kamerabevakning av en plats dit allmänheten har tillträde, om det av särskild anledning finns risk för allvarlig brottslighet och syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka sådan brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra sådana brott.
  • Polisen har också rätt att använda filmmaterial i utrednings- och lagföringsarbete. Materialet kan komma att användas som bevismaterial i en rättegång, vilket kan vara avgörande om det till exempel saknas vittnen.
  • Läs mer om hur polisen behandlar personuppgifter.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.