Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2023-02-21 18:07:51 21 februari 14:18, Trafikbrott, Rättvik

Uppdaterad 2023-02-21 18:07:51 21 februari 14:18, Trafikbrott, Rättvik

En patrull från trafikpolisen i Dalarna iakttog en A-traktor söder om Rättvik som avsåg att köra ut på Rv 70. De avsåg att stoppa och kontrollera bilen varför de stannade på en hållplats men såg att A-traktorn vände och körde iväg i hög hastighet. 

Patrullen kom strax ifatt fordonet som höll en hastighet av ca 90 km/tim trots att tillåten hastighet är högst 30 km/tim. Stoppförsök gjordes men bilen körde då in på en mindre väg mot Söderås där en fotgängare blev utsatt för stor fara. I området bor det många barn och då färden var mycket vårdslös fattade patrullen beslut om att preja bilen vid en kurva då farten var låg. 

Prejningen lyckades och det blev stopp på aktuellt fordon som då hamnat i diket utan att någon kom till skada.

Det visade sig att bilen körts av en pojke i 16-årsåldern som nu bl.a. är misstänkt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. I och med att fordonet manipulerats till att gå att köra i betydligt högre hastighet än  tillåten, är den att betrakta som personbil.

Bilen tagen i beslag för teknisk undersökning och pojken är överlämnad till vårdnadshavare som informerats om misstankarna.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Dalarna.