Hoppa till innehåll
Hem » Frida Braf blir ny chef för lokalpolisområde Norrköping

Frida Braf blir ny chef för lokalpolisområde Norrköping

Polis utomhus

Efter 16 år inom Polismyndigheten är det dags för nästa steg för Frida Braf som ny chef för lokalpolisområde Norrköping. Bild: Polisen

Det blir Frida Braf som tar över som chef för lokalpolisområde Norrköping med start 1 april.

Frida Braf är chef för forensiska sektionen på regionala utredningsenheten och har arbetat inom Polismyndigheten i 16 år. Hon har sedan 2015 haft flera olika gruppchefsuppdrag inom polisen, bland inom brottsoffer och personsäkerhet i Östergötland och som vikarierande chef för lokalpolisområde Linköping. Nu efterträder hon Peter Wahlberg som har varit LPO-chef i åtta år. De kommer att börja med överlämning redan i mars.

Det känns jättekul att jag har fått förtroendet att bli LPO-chef i Norrköping. Anledningen till att jag sökte tjänsten är att jag efter att ha samlat på mig erfarenhet av att vara chef vid regional enhet tilltalades av att komma tillbaka till lokalpolisområdet igen för att dels ta med mig den erfarenhet och kunskap som jag samlat på mig vid utredningsenheten och för att få en annan bredd i uppdraget. Ett prioriterat område för mig kommer i första hand att vara att lära känna verksamheten och medarbetarna för att sedan skapa bra förutsättningar att leda LPO Norrköping tillsammans med ledningsgruppen, säger Frida Braf. 

Vilka utmaningar ser du framför dig?

De utmaningar som jag ser framför mig är att tillsammans med ledningsgruppen leda verksamheten i Norrköping i en lägesbild som just nu prövar svensk polis hårt, inte minst kopplat till de grova våldsbrotten. Det kräver ett en stabilitet i grunduppdraget där medborgarnyttan är i fokus.  

Vad tar du med dig från dina tidigare roller inom polisen?

Jag tar med mig de erfarenheter som jag har fått ifrån de olika chefsuppdragen. En viktig del är att leda verksamheten genom den kunskap, kraft och erfarenhet som finns hos medarbetarna i organisationen. 

Hård konkurrens om jobbet

I konkurrens med flera andra kompetenta kandidater föll valet på Frida. Frida har en bred polisiär kompetens och har verkat som chef i flera olika verksamhetsgrenar vilket kommer stärka vårt polisområde säger Jan Hofvenstam, chef för PO Östergötland.

Presskontakt

Är du journalist och vill intervjua Frida Braf är du välkommen att skicka in dina kontaktuppgifter. Ditt meddelande skickas till kommunikationsavdelningen i polisregion Öst. 

Slå på JavaScript

Du verkar inte tillåta att JavaScript används i din webbläsare. För att kunna använda alla funktioner på webbplatsen behöver du tillåta att JavaScript används i webbläsaren.

Behandling av personuppgifter

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning och annan tillämplig lagstiftning. Uppgifterna behövs för att handlägga ditt ärende, vilket är en del av polisens myndighetsutövning.

Dina personuppgifter kommer bara att sparas så länge de behövs för ändamålen med behandlingen. Uppgifter som ingår i allmänna handlingar ska dock tas om hand för arkivering och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen.

Dina rättigheter vid behandling av personuppgifter

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.