Hoppa till innehåll
Hem » 15 januari 13:25, Olaga frihetsberövande/människorov, Göteborg

15 januari 13:25, Olaga frihetsberövande/människorov, Göteborg

Polisen i region Syd larmades av en kvinna som förstått att hennes son i 20-årsåldern blivit utsatt för ett människorov. Kvinnan hade blivit kontaktad av kidnappare och pressad på pengar för att sonen skulle släppas.

Polisen i region väst kontaktades av Polisen i region Syd, då sonen till kvinnan bor i Göteborg.
Polisen i region Väst startade en särskild händelse (SH) för att finna målsägaren och gripa förövarna.
En SH innebär att polisen kan hämta resurser i hela verksamheten och att ett stabsarbete inleds.  Staben följer händelseutvecklingen, utvärderar, omvärderar insatsen och resurser löpande.
  
Betydande resurser har använts i sökandet efter målsägaren och de misstänkta gärningspersonerna. Polisen har arbetet med både spaningsgrupper, förundersökningsledare och utredare från sektionen för grova brott,  förhandlare, underrättelseenheten, ingripandeverksamheten och insatsstyrkan i arbetet.

2023-01-14 15:40 kunde polisens spanare följa två personer från en adress i Varberg, de kontrollerades på en tågstation i Varberg, och en av dem var målsägaren. Han var då misshandlad och fick föras till sjukhus för kontroll. När polisen säkrat målsägaren och han var i en säker miljö kunde polisen slå till mot flera av de adresser som man haft under bevakning i ärendet.  

Polisen har gripit sex personer och fyra är hämtade till förhör. Flera husrannsakningar är genomförda på olika adresser i Göteborg, Falkenberg och Varberg. Flera fordon är tagna i beslag och ett flertal tekniska undersökningar ska genomföras. Polisen arbetar nu vidare i ärendet med ett omfattande utredningsarbete.

De gripna är i 20-25-årsåldern. De är kända av Polisen sedan tidigare.

Åklagare leder ärendet och samtliga sex gripna är anhållna.

Polisiär förundersökningsledare är Görans Sundström

Åklagare i ärendet är Karl-Erik Esbo

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.