Hoppa till innehåll
Hem » 01 januari 08:22, Sammanfattning natt, Södermanlands län

01 januari 08:22, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 150 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

00:43 En tonårig kille greps efter att ha skjutit raketer in i en folksamling i centrala Nyköping. Killen greps av polis då han inte uppvisade sin identitet, när identiteten var fastställd hävdes gripandet och han lämnades över till vårdnadshavare. Killen misstänkts för framkallande av fara för annan, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt våldsamt motstånd. Polisens presstjänst har inga uppgifter att någon person skadades fysiskt i samband med händelsen.

Summering av nyårsnatten:

Under denna tidsperiod har polisen hanterat många ärenden som rör pyrotekniska varor. I flera fall har personer hanterat de pyrotekniska varorna på farligt sätt. Personer har skjutit raketer mot varandra och mot andra personer. Detta rubriceras som framkallande av fara för annan samt försök till grov misshandel.

Flera SOS-larm om bränder har inkommit till polis.

Poliserna har hanterat flera bråk- och misshandelsärenden, men ingen person ska ha fått allvarliga fysiska skador i samband med händelserna.

Ett 10-tal personer har lagt in för tillnyktring enligt LOB. Flera andra har avvisats, avlägsnats eller omhändertagits för ordningsstörning. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland