Hoppa till innehåll
Hem » 16 december 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

16 december 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

02:05 Misshandel,relation, Polisområde Älvsborg
En man tog sin in sitt ex bostad när denne sov och hotade och misshandlade henne. Mannen som hade en kniv ska enligt uppgifter till polis ha varit mycket aggressiv och hotfull.

Mannen misstänktes vara påverkad av något berusningsmedel då han uppträdde irrationellt.  Mannen skar sig själv med kniv och skadades allvarligt. Polis kunde gripa mannen som var i behov av sjukhusvård med skador i halsen.

Ambulans på plats fick med hjälp av polisen ge mannen vård, då han var mycket stökig. Mannen greps misstänkt för två fall av misshandel och olaga hot, mot ex flickvännen och en väninna till denne. 

02:25 Grov misshandel, hot mot tjänsteman, Skövde
Två poliser som var lediga har misshandlats vid Rådhusgatan i Skövde. Det ska ha uppstått ett bråk vid en taxikö och två lediga poliser ska ha blivit misshandlade i samband med detta, ytterligare en polis bevittnad händelsen. Tre gärningspersoner ska ha utdelat slag och danska skallar mot målsägarna som skadats i ansiktet. I samband med bråket ska en av förövarna hotat med att han var beväpnad med pistol. 

Båda polismännen har varit tvungna att söka vård med anledning av de ansiktsskador de fått i samband med misshandel. Polis på plats kunde snabbt gripa två personer misstänkta för att vara inblandade i misshandeln, en man i 25-årsåldern och en kvinna i 24-årsåldern. Vi gripandet blev det stökigt så en anmälan om våld mot tjänsteman kommer även att upprättas. En tredje misstänkt gärningsperson undkom dock polispatrullerna. 

Han kunde dock gripas senare i samband med ett inbrott på en tobaksaffär kl 04:15 på Gustav Adolfs Gata i Skövde. Ett larm inkom om inbrott i butiken och via kameror kunde konstateras att en gärningsman fyllde plastpåsar med snus. Dörren hade forcerats med hjälp av en blomkruka som kastats in genom den. 
Väktare som snabbt var på platsen och kunde se gärningsmannen lämna platsen och tog upp jakten. I en konfrontation med mannen misshandlades väktaren med ett slag i ansiktet. Misstänk kunde trotts detta gripas. 
Vid en närmare kontroll av misstänkt konstaterades att detta var den gärningsman som flytt från den tidigare misshandeln på Rådhusgatan,  mannen är i 20-åråldern.    

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.