Hoppa till innehåll
Hem » 13 december 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

13 december 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22 och 07 hanterat 64 ärenden som rör Östergötlands län. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Polisen har under natten fått in två larm gällande inbrott i frisörsalonger i centrala Norrköping. Inbrotten har skett på liknande sätt i båda salongerna. En person har skadat entrédörren och därefter tagit sig in i lokalen och tagit med sig gods från respektive salong. Via övervakningsfilmer kunde polisen identifiera en gärningsperson. Personen påträffades kort efter det andra inbrottet och kunde gripas. Gärningspersonen, en man i 35-årsåldern, har gripits misstänkt för stöld. Brottsplatsundersökningar har utförts i båda lokalerna.

03:44 Polis larmades med anledning av ett inbrott på Bråbogatan i Norrköping. Enligt larmet ska en obehörig person ha brutit sig in i ett garage. När polisen anländer till platsen finns inte personen kvar. Enligt uppgift ska en bil ha stulits ett par dagar tidigare. Patrull påträffar den stulna bilen, med en misstänkt gärningsperson, i närheten av platsen. Personen, en man i 35-årsåldern, greps. Han är misstänkt för stöld genom inbrott. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Utöver detta har polisen haft ärenden av rutinkaraktär, psykisk ohälsa, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Viktig information till media:

I dag, tisdag 13 december, är alla presstalespersoner i region Öst borta på möte klockan 13-15. Dessutom finns ingen presstalesperson i tjänst efter klockan 17.00. Frågor från media besvaras då av vakthavande befäl i mån av tid.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.