Hoppa till innehåll
Hem » 28 oktober 15:38, Rattfylleri, Västerås

28 oktober 15:38, Rattfylleri, Västerås

På Pettersbergsgatan i Västerås kontrollerar en polispatrull föraren till en personbil. Föraren, en man i 20-årsåldern, saknar körkort och blir misstänkt för grov olovlig körning och drograttfylleri. Föraren blir också medtagen för en kroppsbesiktning.

I samband med att mannen kontrolleras hittar polisen ett flertal knivar i mannens bil, han blir därför misstänkt även för brott mot knivlagen. Efter provtagningen släpps mannen på fri fot, men polisen omhändertar bilnycklarna enligt 24:e kapitlet i polislagen (PL24*).

Klockan 17:48 stoppas bilen på nytt, den här gången på Jakobsgatan, och föraren visar sig åter vara samma man i 20-årsåldern. Föraren blir åter igen misstänkt för grov olovlig körning och drograttfylleri. Även denna gång omhändertas polisen bilnycklarna.

Enligt föraren har mannen återfått bilnycklarna av en kvinna som därmed också blir misstänkt för brott. Misstankarna mot kvinnan rubriceras som tillåtande av olovlig körning.

Förklaring av PL24:

*= 24 a § Kan det av särskilda skäl anses finnas risk för att brott enligt 4 eller 4 a § lagen (1951:649) om straff för vissa trafikbrott kommer att begås, får en polisman, i syfte att förhindra brottet, tillfälligt omhänderta fordonsnycklar eller annat som behövs för färden eller, om så krävs, fordonet.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.